- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 1.6 |
Mák | 12 |
Máslo | 18 |
Cukr průměr | 15 |
Strouhanka | 30 |
Pšeničná krupice | 24 |
Mouka pšeničná hrubá | 60 |
Vejce celá průměr | 12 |
Brambory zimní | 170 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 3371 kJ
Bílkoviny (g): 18,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 133,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a necháme vychladnout. Studené brambory umeleme nebo jemně nastrouháme, přidáme k nim sůl, rozmíchaná vejce, prosátou krupici a hrubou mouku a dobře propracujeme v tužší těsto. Z těsta vyválíme silnější prameny a rozkrájíme je na díly, z kterých vyvalujeme tenčí šišky. Šišky vkládáme do vařící mírně osolené vody a zvolna vaříme. Uvařené a okapané šišky posypeme moučkovým cukrem, mletým mákem a přelijeme rozpuštěným máslem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.